VallaOPEN_2022

Den familjära musikfestivalen

VallaOPEN är den gemytliga och familjära musikfestivalen vid Hembygdsgården i Valla Färila. 
Från att ha varit ett blygsamt arrangemang vid starten 2007 har VallaOPEN vuxit sig större och samlar numer en ansenlig publikmängd, men utan att ha förlorat det småskaliga och nära som publiken lärt sig uppskatta.

Publiksuccén valla open

Det som gör VallaOPEN till en publiksuccé är det trevliga arrangemanget, variationen av musikaliska uttryck och den fantastiska vyn över Ljusnandalen och Färila. Hela familjen har råd att följa med eftersom inträdet är lågt och alla under 18 år går in gratis. 

" Från att ha varit ett blygsamt arrangeman vid starten 2007 har VallaOPEN vuxit sig större och samlar numer en ansenlig publikmängd " 

Vid Hembygdsgårdens sommarveranda kan man sedan slå sig ner på den naturliga läktaren, eller på en filt i gröngräset framför scenen. Väl där bjuds ett varierat scenprogram. 

Folkmusik, rock, visa, punk, körsång och dans, allt kan hända när artister med anknytning till Färilabygden samlas vid Ljusnans strand!

Snabba fakta om Valla OPEN

 • VallaOPEN går alltid av stapeln i juli och oftast under Färila-vecka. Scenprogrammet börjar på eftermiddagen och brukar hålla på till ca 21.30. Valet av tid är medvetet och vi har ingen servering av alkohol. Vi vill nå en publik som kommer för att njuta av det som händer på scenen, och för att träffa folk.
 • De medverkande artisterna ska också ha någon koppling till bygden men det händer ändå att andra får möjligheten att vara med.
 • Entréavgiften är 200 kr. Alla under 18 år går in gratis.
 • Försäljning av mat och fika finns på området.
 • 2016 firade VallaOPEN 10-årsjubileum.
 • VallaOPEN drivs som en
  musik & kulturförening.
 • Namnet VallaOPEN
  kommer från en tennisturnering som spelades i Valla på 80- och 90-talen. Det fanns på den tidenen tennisbana belägen alldeles i anslutning till Hembygdsgården. Numer markerar namnet VallaOPEN att arrangemanget är lokalpatriotiskt, men öppet och välkomnande för alla.
 • Exempel på vad VallaOPEN har kunnat presentera genom åren: Rock, pop, singer-songwriters, rockabillyband, körer, folkmusik, dans, teater mm mm.
 • Scenprogrammet består oftast av 8-10 akter som uppträder ca 30 minuter. 

Skicka ett meddelande till oss